Вчера си поиграх да сваля крушката която не работи, значи то не се разгляба целия километраж ами крушките се сменят отзаде, така че неможах да видя как е направено да свети синио! Само видях че крушките са диоди, които са пилени за да не се получи светлина като точка а да е равномерно разпределена! Искам да попитам как се сменят крушките на парното при по новите модели с новия интериор? Цялата конзола ли трябва да се свали?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Интервенции по таблото
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от KamenПървоначално публикувано от PatsimirИ на мен не ми свети същата крушка от скоро като паля колата. Но с лек удар отгоре по таблото светва
Иначе като дам по рязко газ напоследък ми светва и премигва червения удивителен, който свети като съм на ръчна. Това с удивителния на някой случвало ли му се е?Alfa Romeo 146 1.9 TD - Благодаря ти Алфаманяк за това което направи за нея!!!
Comment
-
Ами незнам как се казвят, но са някви такива като малки батерийки(професионално обяснение) и сега за да успея да вържа диод трябва и тях да запоя което е мнооого трудна задча поне за мен, затова някой ако знае къде се продават лапички тип диоди за таблото нека сподели чемай си останах с една лампичка по малкоAlfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'
Comment
-
Купи си диод
Купи си същия диод аз ще ти го запоя на мястото на стария гледам че си от Надежда и аз съм от там.. А това не са трансформатори а са резистори да не гори диода. може и тои да е сдал багажа иначе диоди и резистори се продават в един безистен на женския пазар (по ясно немога да ти го обяснязащото съм ходил веднъж и ме водиха). После драсни едно лично и ще ти го пипна с поялника.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Fiat Coupe 2.0 16V
Comment
-
Airbag
Имам едно питане - някой знае ли защо ми свети червената светлина за възглавницата, значи забелязал съм че свети като е на место и ли в постоянна скорост. Изгасва при порязко ускоряване и при леко завъртян волан наляво. После пак светва. Значи не е кабелен проблем щот разглобих и прегледах всички кабели във волана. На лявата врата пише че минава некъв преглед за възглавниците и е минавало последно 2003. Четох в сайт на Volvo че имало датчици ама не ги знам къде са отпред - системата е SRS. Накрая ще се ядосам и ще я изключа таз светлинка...Само този, който не е карал италиански коли - само той не ги харесва...
Comment
-
Re: Airbag
Първоначално публикувано от sirius1980Имам едно питане - някой знае ли защо ми свети червената светлина за възглавницата, значи забелязал съм че свети като е на место и ли в постоянна скорост. Изгасва при порязко ускоряване и при леко завъртян волан наляво. После пак светва. Значи не е кабелен проблем щот разглобих и прегледах всички кабели във волана. На лявата врата пише че минава некъв преглед за възглавниците и е минавало последно 2003. Четох в сайт на Volvo че имало датчици ама не ги знам къде са отпред - системата е SRS. Накрая ще се ядосам и ще я изключа таз светлинка...Alfa Romeo 146 ti
Comment
-
Re: Май
Първоначално публикувано от rtfmМай датчика е в механизма на коланаНали ако спре по рязко и ще се отвори еърбега бре
и според мен трябва да е в бронята или зад нея
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
А защо
А тогава защо коланите на колите с ербег са различни от останалите и след удара трябва да се сменя и колана зада заработи еърбега? И защо когато си сваляш предната броня за нещо няма датчици по нея или около нея? И до колкото знам при под 40 км/ч не гърми еърбега. е**х тия спирачки от 40+ км/ч до 0 да заковат за 20/30 см и да си счупиш предното стъкло с глава. И Еърбега не работи ако не си си сложил колан. На мен ми се струва възможно да е в механизма на колана.
Все пак нека Бобо се изкаже по въпроса компетентно. Че стана налучкване.Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Fiat Coupe 2.0 16V
Comment
-
Не датчика е в колана, а в повечето системи с еърбег в колана има вграден патрон който изтегля колана назад и те залепя на седалката преди да се надуе еърбега - иначе ще ти счупи врата възглавницата.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfiusНе датчика е в колана, а в повечето системи с еърбег в колана има вграден патрон който изтегля колана назад и те залепя на седалката преди да се надуе еърбега - иначе ще ти счупи врата възглавницата.А има и само АЕРБЕГ кадето такива патрони няма в коланите. Така, че търсенето нека продължи
ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
Comment